Agenda

Overige activiteiten

Beheer boomgaard
Het wijngilde beheerd een boomgaard in Heythuysen. In het vroege voorjaar wordt tijdens een of twee zaterdagen wordt met veel leden gesnoeid. Tijdens de koffiepauze is er vlaai en de activiteit wordt afgesloten met een glas wijn. De ontwikkeling van de bloei wordt bijgehouden. Bij veel vruchtzetting wordt deze op een zaterdag gedund. Na de zomer zijn de appels rijp. Vaak zijn er twee zaterdagen nodig om de appels te plukken. De opbrengst varieert tussen de 800-1600 kg.

Enkele weken na de pluk worden de appels geperst. Het sap wordt verdeeld over de leden voor het maken van appelwijn of appelsap.

Beheer Wijngaard Potdé
Sinds 2014 beheerd de vereniging een boom- en wijngaard aan Potde te Helden. Elke woensavond (in voorjaar en zomer) vanaf circa 18.00 uur zijn leden bezig met het onderhoud van de wijngaard met in het bijzonder de verzorging van de druiven. Naar goed gebruik worden de werkzaamheden afgesloten onder het genot van een wijntje of likeurtje.

Bijzondere activiteiten
Jaarlijks zijn er enkele bijzonder activiteiten. Er is jaarlijks een gezellige bijeenkomst met wijn en een hapje. Als het weer en bloei het toe staat bezoeken we gezamenlijk de boomgaard in Heythuysen als deze in volle bloei staat. Door de veelheid aan appelrassen is dit niet jaarlijks mogelijk. Verder wordt er soms een fietstocht georganiseerd. Ook bezoeken we soms samen een professionele wijngaard in Nederland, België of Duitsland. Tot slot nemen we deel aan bijvoorbeeld de wandeltocht in Meyel en de aspergeshopdag in Panningen. We bieden het publiek dan de gelegenheid om onze wijnen te proeven.