Likeur maken

Recepten
Op internet zijn zeer veel recepten te vinden. Hierna zijn enkele recepten van leden van het Wijngilde Peel en Maas.

Lijst van recepten

Chocolade Likeur

Nodig:
  • 300 gr pure chocolade
  • 1 pakje slagroom (ongeklopt)
  • 500 ml melk (alle soorten melk kunnen gebruikt worden)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150/200 ml alcohol van 96%

Chocolade voorzichtig laten smelten, blijven roeren anders wordt de chocolade bitter.
Melk, slagroom en gecondenseerde melk toevoegen,
Alles goed laten mengen.
Goed af laten koelen.
Alcohol toevoegen, bottelen en drinken maar.

Proost.

Drop Likeur

Nodig:
  • 20 gr. Laurierdrop
  • 5 gr anijszaad
  • 10 gr zwarte pepr korrels
  • Half bolletje gember
  • 150 gr suiker
  • Alcohol 96%
  • Water

Drop oplossen in 600ml water.
Anijs, peper en gember fijn maken.
Alles in de pot doen.
Na afkoeling 150/200ml alcohol van 96% erbij doen.


Drie tot vier maanden koel en donker wegzetten
Af en toe wel even proeven.
Bottelen en drinken maar.

Des te langer de likeur staat des te lekkerder deze wordt.

Heb jij een goed recept laat het ons weten.