Recepten

Glühwein

Benodigde ingrediënten:
  • 1 fles rode wijn (750 ml)
  • 1 sinaasappel met dunschiller helft van schil verwijderen
  • 1 citroen met dunschiller helft van schil verwijderen
  • 200gr bruine suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 50 ml Cognac
  • 200 ml water


Werkwijze
Doe de wijn in een pan op zacht vuur. Voeg sap van sinaasappel en citroen er bij. Snij de schillen van de halve sinaasappel en halve citroen in smalle reepjes en doe deze ook in de pan. Doe dan de rest van de ingrediënten er bij. Verwarm alle ingrediënten tot 60-70 graden Celsius en laat dit zo minimaal 15 minuten staan. Net zo iets al het laten trekken van thee en niet boven de 80 graden Celsius omdat dan de alcohol verdampt. De Glühwein is na die 15 minuten klaar om te drinken, echter als hij langer staat verandert de smaak. Als je de optimale smaak hebt bereik verwijder dan alle toegevoegde ingrediënten. Geniet er van.

TIP

  • Doe schillen en kruidnagel in thee- of kruidenzakje
  • Schenk je langere tijd Glühwein (hele avond of hele dag), maak dan bijvoorbeeld 3 liter Glühwein en vul vervolgens aan met 1 liter als de helft op is. Je hoeft niet telkens kruiden toe te voegen, wel sinaasappel- en citroensap, suiker, cognac en water.