Wijngaard Potdé

In april 2014 is het wijngilde gestart met de aanleg van een wijngaard Potdé te Helden. Het plan is tot stand gekomen door het beschikbaar stellen van de grond door Heijnen Boomkwekerij. Het plan is samen met Plattelandscoöperatie op papier gezet. Er is een subsidie aanvraagt gedaan bij het groenplatform. Deze heeft begin april 2014 hier positief op beslist.

De wijngaard ligt op een perceel van circa 1100 m2. Rondom het perceel is een heg aangeplant van 950 beuken. Er is een fraaie poort aangebracht. Verder een plaats voor fietsenstalling en een smalle ingang. In de wijngaard is een welkomsbord, informatieborden en een picknicktafel geplaatst. De toegepaste materialen zijn eik en RVS, materialen die je vaak bij het wijn maken terug vindt.

Er zijn 7 fruitbomen geplant: 4 appel, 2 peer en 1 mispel.

Het belangrijkst zijn de wijnstokken. In 2014 zijn er 120 geplant. De rassen zijn Johaniter, Rondo, Cabernit Cortis en Bacchus. In 2015 zijn nog eens ruim 80 stokken geplant. Verder wordt tussen de rijen langzaamgroeiend gras gezaaid. Het zaad is beschikbaargesteld door Boerenbond Agro.

De gekozen snoeiwijze dubbel Guyot.

Werken in de wijngaard

Elke woensdagavond vanaf 18.00 uur zijn leden van het Gilde in de wijngaard aan de slag. Kom gerust aan. We staan u graag te woord.

Werken in de wijngaard Potde dec 2014
Werken in de wijngaard Potde dec 2014
Planten druivenstokken
Overleg planvorming
Werken in de wijngaard Potde mei 2014
Werken in de wijngaard Potde mei 2014
Planten beukenheg
Aanbrengen chapignoinmest
Logo Pieter Heynen
Boerenbond graszaad

Film aanleg wijngaard

bron: Omroep P&M

Foto in De Limburger Foto in De Limburger

Foto’s Welkomsbord en foto’s aanleg, onderhoud en sfeer Foto Welkomsbord

Film officiële opening